Foutmelding CC

Vragen over inloggen, sychroniseren, etc.
Plaats reactie
willema
Berichten: 155
Lid geworden op: di 22 apr 2014, 21:14

Foutmelding CC

Bericht door willema »

Hey allen,

Sinds de update geweest is waarbij het icoontje veranderd is in meerdere kleuren, lukt het me niet meer om connectie te maken met de Adobe servers. Foutmelding in bijlage. Ik heb de firewall instellingen gecontroleerd en alles was toegestaan voor CC.
Op dit moment draaien de applicaties wel, maar het lukt me niet om nieuwe te installeren.
Iemand enig idee wat ik kan ondernemen?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
groetjes,
Marnik

Windows 10 Home 64-bit, CPU i7 4790, 32GB RAM, 2 x 250GB SSD, 2 x 1TB HD, NVIDIA GeForce GTX 970

Gebruikersavatar
Ann
Moderator
Berichten: 1558
Lid geworden op: za 19 apr 2014, 14:15

Re: Foutmelding CC

Bericht door Ann »

Onder Help: uitloggen rebooten en dan weer inloggen.
Adobe Community Professional
Asus ROG/i7-7820X/Kraken/64 Gb/Asus GTX1070Ti 8gig
Canon XC10

willema
Berichten: 155
Lid geworden op: di 22 apr 2014, 21:14

Re: Foutmelding CC

Bericht door willema »

Hey Ann,

zelf afmelden lukt niet.
Zoals je ziet in bijlage is die grijs.

Gelukkig werken alle apps wel goed. En zelfs updates komen binnen (zo'n melding in de taakbaalk van Adobe Creative Cloud heeft x apps geupdated).
Maar iets extra installeren wat ik eerder niet had, zit er dus niet in. Gelukkig heb ik alles wat ik nodig heb.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
groetjes,
Marnik

Windows 10 Home 64-bit, CPU i7 4790, 32GB RAM, 2 x 250GB SSD, 2 x 1TB HD, NVIDIA GeForce GTX 970

Gebruikersavatar
Ann
Moderator
Berichten: 1558
Lid geworden op: za 19 apr 2014, 14:15

Re: Foutmelding CC

Bericht door Ann »

CC app deinstalleren en opnieuw downloaden.
Adobe Community Professional
Asus ROG/i7-7820X/Kraken/64 Gb/Asus GTX1070Ti 8gig
Canon XC10

willema
Berichten: 155
Lid geworden op: di 22 apr 2014, 21:14

Re: Foutmelding CC

Bericht door willema »

Wordt een hele operatie.
Heb geprobeerd de app te verwijderen (herstellen lukte niet), maar dat lukte ook niet omdat er “apps geïnstalleerd waren die de ACC app nodige hadden.” Dus alles moet er eerst af.
Heb hun support gevolgd:
- Windows update uitvoeren: geen resultaat
- Extra lokale Windows account installeren: op die account ging de app wel correct open
- Firewall en Antivirus uitschakelen: geen resultaat
Wordt vervolgd.
groetjes,
Marnik

Windows 10 Home 64-bit, CPU i7 4790, 32GB RAM, 2 x 250GB SSD, 2 x 1TB HD, NVIDIA GeForce GTX 970

Gebruikersavatar
Lenzz
Berichten: 831
Lid geworden op: di 22 apr 2014, 09:14
Locatie: Den Haag

Re: Foutmelding CC

Bericht door Lenzz »

Vervelend.

Mijn ervaring met Adobe producten - bij problemen - is dat je echt alles van gerelateerde apps moet verwijderen op 'n diep niveau.
Adobe heeft zelf ook van die tools, aangezien men het vraagstuk in veel gevallen herkent.

Na zo'n reiniging zou ikzelf ook nog bijv. REVO uninstaller toepassen.
W10, Asus PRIME X299-DELUXE, Intel Core i7-7820X, Palit GeForce GTX 1070 JetStream 8GB, Corsair Vengeance LED Red - DDR4 32 GB: 4 x 8 GB, NZXT H440 New Edition, NZXT Kraken X52 RGB - Vloeistof-koelsysteem voor CPU, Corsair RMx Series RM750x, APP CC2020

Gebruikersavatar
Ann
Moderator
Berichten: 1558
Lid geworden op: za 19 apr 2014, 14:15

Re: Foutmelding CC

Bericht door Ann »

Adobe Community Professional
Asus ROG/i7-7820X/Kraken/64 Gb/Asus GTX1070Ti 8gig
Canon XC10

willema
Berichten: 155
Lid geworden op: di 22 apr 2014, 21:14

Re: Foutmelding CC

Bericht door willema »

En zo kwam een einde aan 20 jaar werken met Adobe-producten op mijn privé-pc...

De CC-cleaner enkel de CC app laten opkuisen gaf geen resultaat.
Met dezelfde cleaner dan maar alle apps verwijderd.

Vervolgens terug aangemeld bij Adobe.com, abonnement bleek OK en de CC app terug geïnstalleerd.
Maar nog steeds onmogelijk verbinding te maken met de servers. Dezelfde foutmelding als in mijn eerste post.
En als die app niet werkt, kan je dus niets downloaden.

Ik sta dus even ver als in het begin, maar dus nu zonder enige app.
groetjes,
Marnik

Windows 10 Home 64-bit, CPU i7 4790, 32GB RAM, 2 x 250GB SSD, 2 x 1TB HD, NVIDIA GeForce GTX 970

Gebruikersavatar
Ann
Moderator
Berichten: 1558
Lid geworden op: za 19 apr 2014, 14:15

Re: Foutmelding CC

Bericht door Ann »

Nieuw account aanmaken?
Adobe Community Professional
Asus ROG/i7-7820X/Kraken/64 Gb/Asus GTX1070Ti 8gig
Canon XC10

willema
Berichten: 155
Lid geworden op: di 22 apr 2014, 21:14

Re: Foutmelding CC

Bericht door willema »

Goeiemorgen Ann,

ik kan maar één account hebben en dat is die van mijn werkgever die dit CC-pakket op mijn werklaptop laat draaien, de facturen betaalt en me de toelating geeft om de tweede deellicentie op een privé-toestel te plaatsen (moet daar dus inloggen met een Enterprise ID).

Maar goed, blijkbaar wou Adobe me gewoon een nachtje slecht laten slapen, want vanochtend meteen na het opstarten, zonder iets te doen, werkte het wel terug.
Ondertussen alle apps geïnstalleerd en het valt me op dat ze nu ook allemaal een ander splash screen hebben (een witte achtergrond) en dat de icons allemaal beetje gemoderniseerd zijn.
groetjes,
Marnik

Windows 10 Home 64-bit, CPU i7 4790, 32GB RAM, 2 x 250GB SSD, 2 x 1TB HD, NVIDIA GeForce GTX 970

Plaats reactie